Jedna ruka hladí, druhá fackuje. Tutéž tvář.

Zavelet „vpřed“ a začít couvat? Ukazovat, že odbočím vpravo a přitom jedu vlevo? Říct ANO a dělat NE? Říkat „šetři“ a přitom víc rozhazovat? To všechno EU umí prostřednictvím svých „koní“ dokonale. V tom jsou mistři zmatení (pomatení) úředníci bruselští a jejich kopie ve vládách členských států.

Máme milióny mladých bez práce? - Tak prodloužíme odchod do důchodu!

Nemáme peníze na důchody? - Necháme důchodce pracovat a mladí budou na podporách.

Zavedeme ekologické elektromobily! - Že bude větší spotřeba energie? Tak ji vyrobíme nebo nakoupíme.

Že je jádro nebezpečné, když přijde tsunami? - Tak zavřeme jaderné elektrárny v Evropě.

Musíme ušetřit peníze pro potápějící se státy unie? - Tak je rozházíme rychleji a víc!

Má někdo něčeho moc? No tak mu to omezíme, aby jiný toho mohl mít víc!

Že státa málo šetří a zadlužují se? Zakažme jim to! Stačí že rozhazujeme my a k dluhům nemáme daleko.

Že železnice je nevýdělečná? - Zakážeme automobilům s motory na klasická paliva jízdu ve městech!

Že klesá porodnost a Evropu zaplavují přistěhovalci? - Dáme jim větší podporu tím, že ostatním zvýšíme daně a sebereme sociální výhody.

A tak bychom s výčtem mohli pokračovat hezky dlouho. Že takový si systém platíme víc, než z něj dostaneme? Zkuste zapátrat, kolik ČR do EU odvedla a kolik z něj dostala. Budete se divit. Že bychom mohli dostat víc, nebýt neschopných státních úředníků a podvodníků? No to je pravda, ale pak by zase nezbylo na jiné a museli bychom odvést do společné kasy ještě víc.

Eurohospodaření v téhle podobě (a asi ani jiné) nemá budoucnost. V tom má prezident Klaus pravdu. Až na buben přijdou Němci a Francouzi, bude to rychlý pád. Pak snad se začne zase hezky ve smyslu „každý na svém a za své“.

Když k tomu přičtu mocenské boje uvnitř vedení Unie - že si jeden s druhým do jednoho letadla kvůli svému egu ani nesedne a raději se letí na několikrát, je opravdu na čase, aby UE dostala pořádně "na zadek".

A v čem to bude výhodné. Minimálně v tom, že idiotská rozhodnutí budou snáze "negovatelná". Ono dát přes hubu dobře živenému a schovanému poslanci v Bruselu je těžší, než si na něj počkat před poslaneckou sněmovnou nebo jeho poslaneckou kanceláří.

 

P.S. Prý nám Unie prostřednictvím svých úředníků zase něco vzkázala. Tak já jim taky něco vzkážu: „Zadarmo jste drazí. Zlevněte nebo táhněte“.

Autor: Aleš Baloun | pondělí 13.6.2011 7:30 | karma článku: 15,22 | přečteno: 625x